Tot dusver hebben we de 5 manieren besproken om berkenmultiplex te gebruiken; van boten en vliegtuigen tot moderne meubels en interieurs. Nu zullen we ons concentreren op hoe berkenmultiplex kan worden gebruikt in huisdecoratie en interieurontwerp. Ideeën variërend van vloeren tot “jachttrofeeën” komen hieronder!

Plafond

Multiplex plafond is een perfecte optie voor oudere ruimtes. Als spanplafonds niet passen in uw interieur, is multiplex plafond het perfecte alternatief. Het kan eenvoudig worden geïnstalleerd zonder extra afwerking. Multiplexplaten zijn zeer duurzaam en zullen niet vervormen onder natte of vochtige omstandigheden, vooral als u kiest voor zeer waterbestendig multiplex.

Het is vooral geschikt voor mensen die een duurzaam en ecologisch materiaal nodig hebben. Het triplex doet het uitzonderlijk goed in interieurontwerp in combinatie met een zichtbare bakstenen muur of Scandinavisch minimalistisch ontwerp op basis van de “Loft”-stijl.

Het enige mogelijke nadeel van multiplex plafond is dat het ook de hoogte van de kamer met ongeveer 5 cm verlaagt. En als het multiplex een extra toegevoegd geometrisch ontwerp heeft, kan het effect op hoogte nog groter zijn.

Floor

Berkenmultiplex is ook het perfecte materiaal voor vloeren – een duurzaam alternatief voor laminaatvloeren. Bovendien kan multiplex worden gebruikt om een platform bed te bouwen, waardoor het naadloos in het interieur van elke kamer past.

We raden het echter niet aan om multiplex te gebruiken voor zowel plafond als vloeren, omdat het de illusie wekt dat de kamer kleiner is dan in werkelijkheid en geen comfortabele sfeer creëert.

Vloerpanelen kunnen worden gemaakt van grote platen multiplex of zelfs vierkante delen, waarbij het houten oppervlak wordt gebruikt om een specifiek beeld te creëren. Hoewel het bij het kiezen van het type en ontwerp ook belangrijk is om rekening te houden met de kanteling van de vloer, hoe groter de veranderingen, hoe meer behoefte aan kleinere details. Maar aan de andere kant kan multiplex rechtstreeks op beton worden geïnstalleerd.

Voor een heldere afwerking op een triplex vloer worden meestal hoogwaardige platen gebruikt aan de oppervlakte met een geschuurde oppervlakte. Deze moeten geavanceerd worden voorbereid en bij installatie worden gelakt.

Muren

De belangrijkste voordelen van muren met multiplex afwerking zijn dezelfde als bij plafonds en vloeren; eenvoudige installatie, lagere kosten en ecologische duurzaamheid. Een geweldige manier om de beschikbare ruimte en opslag in een kamer te vergroten, is het installeren van open multiplex planken, die uniform zullen zijn in stijl en kleur met de multiplex wandpanelen.

Bovendien zorgt dit materiaal voor extra creativiteit in interieurontwerp. Door patronen in multiplex uit te branden, kunnen verschillende zones in dezelfde kamer worden gecreëerd op basis van het ontwerp in het hout zelf; scheid de keuken van de eetkamer, scheid het slaapgedeelte van de rest van de kamer of laat de woonkamer zelfs opvallen in een studio-appartement. De mogelijkheid om multiplex platen te vervormen en te buigen, maakt het mogelijk om muren en panelen in verschillende vormen te maken in vergelijking met de klassieke lambrisering, zonder de eco loft-stijl van het interieur aan te tasten.

Detaillering

Dierenkoppen, letters, sleutelhangers – creatieve manieren om multiplex te gebruiken dat vooravond isn kids get taught how to do in schools. Or if you don’t want to get your hands dirty you can just head to the handicraft’s markets, have a look at ETSY and Aliexpress and pick an unusual decorative object made entirely from plywood.

We find animal heads made out of a plywood carcass especially fascinating. These creations range from elephants to horses. It adds a little bit of a natural feel to the interior without harming a single animal.

Plywood letters can be used to create any type of a sign; from the basic “Harry + Mary = Love” to a person’s life motto. This type of decoration can be acquired in topographical shops, which produces laser cut letters from plywood. Letters can be left plain or painted with a color on top. Some workshops even let you install lights into the letters, which is a great alternative to a bedside lamp or modern, boho-style wall art.

The most classical way of using plywood in interior is in little key-holding houses and bookshelves. This type of decoration will look best in rooms designed based on the Provincial style with soft furniture and pattern cloths.